Gezonde recepten met kip

Onder gezonde recepten met kip kunnen we enorm veel verzinnen. Kip is een vleessoort die eigenlijk bij bijna alle gerechten enorm lekker smaakt. Daarnaast is kip ook nog een super lekker om los te eten met wat toevoegingen als Aziatische kruiden of groenten. Om jou meer indruk te geven over deze gezonde recepten met kip geven we je wat informatie over dit heerlijke vlees.

Waar komt de kipfilet uit jouw gezonde recepten met kip vandaan?

De kipfilet in Nederland komt meestal uit de vleeskuikensector van Nederland zelf. De Nederlandse vleeskuikensector beschikt over fokkerijen, boerderijen, pluimveebedrijven en slachterijen. Dankzij een goede samenwerking zorgen deze bedrijven ervoor dat er een heerlijke kipfilet op tafel komt voor onze gezonde recepten met kip. Naast de Nederlandse kip, wordt er ook veel kip geïmporteerd. Dit zijn voornamelijk de volgende landen:  
  • Duitsland
  • België
  • Brazilië
  • Thailand
  Dit zijn de belangrijkste spelers voor Nederland. De kip uit Brazilië wordt voornamelijk gebruikt voor de gezonde recepten met kip uit de horeca of voor de vleesverwerkende industrieën. De kip uit Thailand is voornamelijk terug te vinden in kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt.

Welke gezonde recepten met kip zijn er?

Wokken met kip is enorm lekker! Men kiest dan uit welke groenten, kruiden en specerijen zij toevoegt aan de noedels met kip en wokken maar! Echter zijn er nog veel meer mogelijkheden voor gezonde recepten met kip. Daarom bespreken we ook nog kort met jou andere gerechten die gemaakt kunnen worden en super gezond zijn. Gezonde recepten met kip kunnen ook gemaakt worden als bijvoorbeeld een salade. Gril hiervoor de kip en voeg er zelf de groente toe die jij lekker vindt. Dit is ook goed mogelijk zonder een salade te maken. Gril de kip en voeg er jouw ingrediënten aan toe. Dit is een simpel en eenvoudige manier voor het bereiden van super gezonde recepten met kip.

Koop hier je ingrediënten voor gezonde recepten met kip

Staan er deze week gezonde recepten met kip op het boodschappenlijstje? Ga dan naar Asianfoodlovers.nl, de toko online voor jouw ingrediënten. Kijk eens rond in het assortiment van Asianfoodlovers of kijk eens voor een recept op Noodles met kip. Bestel je producten online en koken maar!