Wokken met kip

Wokken met kip! Ben je de boerenkool met worst of de Hollandse gerechten helemaal beu? Wil je gewoon eens een keer wat anders proberen dan de Hollandse keuken. Dan gaan wij jou eens kennis laten maken met deze delicatesse van Azië. Heerlijk wokken met kip, een manier van koken waarbij bijna alle vitamines, geuren en smaken behouden blijven.

Wokken met kip: hoe?

Wat is er nou beter dan lekker zelf te wokken met kip? Precies, niets. Maar hoe doe je dat nou? Wij gaan je helpen met instructies, zodat jij niet naar een Aziatisch restaurant hoeft te gaan voor een heerlijk wokgerecht.

Wokken begint eigenlijk met de aanschaf van een wokpan. Deze pan is verkrijgbaar in allerlei verschillende winkelketens, bijvoorbeeld de Blokker, Action of Marskramer. Zodra je deze aangeschaft hebt zijn er slechts ingrediënten nodig voor de voltooiing van jouw gerecht. Als voorbeeld gaan we lekker wokken met kip.

Ten eerste heb je wokolie nodig. Geloof me er zijn ontelbaar veel oliën voor de wok . Voor dit keer kiezen we sesamolie. Neem gerust een kijkje in het assortiment van Asianfoodlovers voor afwisseling in olie en azijn. Sesamolie is rijk aan vitamines en is perfect te gebruiken voor het wokken. Deze olie gaan we dus gebruiken voor het wokken met kip. Vervolgens kan je eigenlijk gaan kiezen wat jij het lekkerst vindt. Stel zelf je groenten en noedels samen. Dit kan echt van alles zijn, dat is één van de voordelen in het wokken.

Groenten voor bij het wokken met kip

Voor het wokken met kip kan er gebruik gemaakt worden van een hoop verschillende groenten. In het gerecht hierboven werd er boerenkool als hoofdgroente gebruikt. Boerenkool is niet een groenten die je enorm vaak terugziet komen. Vaak worden er voorverpakte wokgroenten gebruikt uit de supermarkt. Het is echter leuk om hier eens in te variëren. Gebruik bijvoorbeeld één van onderstaande groenten:

  • Rode kool
  • Boeren kool
  • Paprika
  • Broccoli
  • Spinazi
  • Suiker erwten
  • Wortels
  • Taugé
  • Gedroogde zeewier

Laatste stap voor wokken met kip

Plannen voor één van de gezonde recepten met kip? Probeer eens te variëren. Wokken met kip is heel lekker, maar er zijn ook nog allerlei andere soorten kruiden, specerijen, vlees en vis. Yum Yum heeft bijvoorbeeld meer dan tien verschillende smaken en ze zijn echt allemaal super lekker! Koop dus snel bij Asianfoodlovers.nl.